O projektu
Profil ažuriran: 30.01.2023.
RADOJE
ZVICER
Datum rođenja: 20.12.1982.
Mesto rođenja: Kotor
Radoje Zvicer jedan je od vođa kavačkog kriminalnog klana, kako tvrde policije i tužilaštva Srbije i Crne Gore. U ratu sa koji njegov klan vodi protiv suparničkog škaljarskog klana i Zvicer se našao na meti ubica – u maju 2020. trojica muškaraca pokušala su da ga ubiju u centru Kijeva, u kome je tada živeo sa porodicom. Zvicer je teško ranjen, ali je preživeo. Nakon što se oporavio, nestao mu je svaki trag.
više teksta
RADOJE ZVICER
VEZE SA KRIMINALNIM GRUPAMA
kavački kriminalni klan
PORODICA I PRIJATELJI
Tamara Zvicer
Radojeva supruga koja je, kako tvrde mediji u Ukrajini, zaslužna za to što je njen suprug preživeo pokušaj ubistva – ona je navodno, videći ubice koje pucaju u njega, pucala u vazduh. Tamara Zvicer tvrdila je i da je 2016. godine u Kotoru u njenom pravcu pucao vođa suparničkog škaljarskog klana Jovan Vukotić. Protiv njega se zbog toga vodila istraga za pokušaj ubistva, ali je ona obustavljena zbog nedostatka dokaza.
POSTUPCI
Kriminalno udruživanje, planiranje ubistva
Institucija: Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore
U januaru 2023. Zvicer je u Crnoj Gori optužen zbog planiranja ubistva vođe suparničkog škaljarskog klana Jovana Vukotića, kao i člana ovog klana Jovana Jovanovića. Zvicer i drugi optuženi, kako tvrdi tužilaštvo, ubistva su planirali “iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, na svirep i podmukao način”.


Plan je bio da Vukotića ubiju 2020. godine iz snajpera, u vreme dok se nalazio u pritvoru u Spužu, a Jovanovića da likvidiraju u Kotoru, saopštilo je tužilaštvo. U tome nisu uspeli, kako su naveli iz tužilaštva, zbog istraga i akcija policije.


Tužilaštvo je predložilo da se Zviceru sudi u odsustvu pošto nije poznato gde se nalazi. Sud još nije potvrdio optužnicu.
Kriminalno udruživanje, ubistvo
Kriminalno udruživanje, pomaganje pri ubistvu, planiranje ubistva
Korišćenje lažnog pasoša
IMOVINA
Plac, Kotor
Porodična kuća, Kotor
Garaže, Kotor
Kuća, Kotor
KOMPANIJE
Zvipp, Crna Gora
Trpeza club, Crna Gora
Shark, Crna Gora
DTD Domino Club, Srbija
Silahat Business, Češka
Interfoodtehnology LLC, Ukrajina
Copyright © 2021 MANS/KRIK